Αμπελώνες Κ.Αντωνοπούλου

Cabernet – Νέα Δρυς

Χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα βατόμουρου, σοκολάτας, βανίλιας, καπνού και μπαχαρικών. Στο στόμα είναι πλούσιο, μεστό, με πολύ καλή δομή και εξαιρετική επίγευση.

Cabernet – Νέα Δρυς Αμπελώνες Αντωνοπούλου

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Επίγευση
Τανίνες
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Αμπελώνας:
Στο Βασιλικό Αχαΐας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Έδαφος αμμοαργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 800 – 900 κιλά στο στρέμμα.

Οινοποίηση:
Προζυμωτική εκχύλιση για 48 ώρες, ακολουθεί αλκοολική ζύμωση και ήπια εκχύλιση για 10 μέρες. Παραμονή για 28 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225 lt 1ης και 2ης χρήσης.

«Στα όνειρα γεννιούνται οι ευθύνες» σκέφτηκε κοιτάζοντας τη γη που απλωνόταν μπροστά του. Ήταν Χριστούγεννα του 1983 όταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος αποφάσισε να καλλιεργήσει έναν αμπελώνα στο Βασιλικό Αχαΐας. Ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγματικότητα, παρά τις ευθύνες και τις δυσκολίες που μπορεί να προέκυπταν. Επέλεξε με σοφία την τοποθεσία για το υψόμετρο, την βορεινή της έκθεση, την προστασία από τους ισχυρούς ανέμους και κυρίως το αργιλώδες έδαφος με επαρκή υπόγεια ρεύματα. Αποφάσισε να φυτέψει ποικιλίες κοσμοπολίτικα κλασικές αλλά και καθαρά ελληνικές.

Όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου ήταν ν’ αναδείξει το εξαιρετικό ποιοτικό δυναμικό του εδάφους της ορεινής και ημιορεινής Αχαΐας. Ως συνεχιστές του οράματός του, επενδύσαμε σε ορεινούς αμπελώνες της περιοχής και εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στο χώμα που με φροντίδα καλλιεργούμε, αγάπη και σεβασμό στα αμπέλια και στους καρπούς που μας δίνουν, πάθος, μεράκι, τεχνογνωσία για την δημιουργία μοναδικών κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες
Χρώμα

Ερυθρό

Κατάσταση

Ήπιο

Ποικιλία

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Ξηρότητα

Ξηρό

Αλκοολικός τίτλος

14%

Δυνατότητα Παλαίωσης

Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Κατηγορία Ποιότητας

ΠΓΕ Αχαΐας

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Περιοχή

Αχαΐα

Παραγωγός

Αμπελώνες Κ.Αντωνοπούλου

Μέγεθος φιάλης

750ml

Πώμα

Φελλός

Σερβίρισμα

Θερμοκρασία Σεριβιρίσματος: 18οC

Συνοδεύει κρεατικά πάσης φύσεως στο φούρνο, στη σούβλα ή στα κάρβουνα, αλλαντικά, καθώς και με γλυκά που έχουν βάση τη σοκολάτα.