Gikas Winery

Pine Forest

Έχει κιτρινωπό χρώμα που ενισχύεται από λεμονί ανταύγειες. Αρώματα πεύκου και πυρηνόκαρπων φρούτων κυριαρχούν στην μύτη. Λίγο πιο πίσω διακρίνονται ίχνη λεβάντας και μαστίχας. Στόμα γεμάτο με διακριτική οξύτητα και αρωματική επίγευση.

Pine Forest Gikas Winery

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Επίγευση
Οξύτητα
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Οινοποίηση:
Οινοποίηση με κρυοεκχύλιση και ανάπτυξη γηγενών ζυμομυκήτων. Ζύμωση 2 μηνών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παρουσία ψιλής λάσπης. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης προστίθεται επιλεγμένη ρητίνη πεύκου για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν απομακρύνεται.

Οι εύφορες κοιλάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας φιλοξενούν μερικούς από τα καλύτερους αμπελώνες της χώρας. Για πάνω από 150 χρόνια, τέσσερις γενιές της οικογένειας Γκίκα δημιουργούν εξαίρετες ποικιλίες κρασιών από αυτή την ευλογημένη περιοχή.

19ος Αιώνας
Η ενασχόληση της οικογένειας με την οινοποιεία ξεκίνησε το 1875, την εποχή που οι αμπελώνες άνηκαν στις οικογένειες μεγαλοκτηματιών Σκουζέ και Καμπά, όταν τα παιδιά του προ-προπάππου Γκίκα εργάζονταν σε αυτούς ως επιστάτες και αμπελουργοί. Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης αγάπης για την οινοποιεία, καθώς τα παιδιά εξελίχθηκαν σε ειδικούς του κλάδου.

20ος Αιώνας
Όταν οι ιδιοκτήτες της γης αποφασίσανε να την πουλήσουν στις αρχές του 20ου αιώνα, η οικογένεια Γκίκα επένδυσε στους αμπελώνες που είχε μάθει να αγαπά και να φροντίζει. Η παράδοση της αμπελουργίας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα περνώντας τα μυστικά της από γενιά σε γενιά. Καθώς η πόλη της Αθήνας επεκτεινόταν και μαζί της και ο κλάδος της οινοποιείας στις τριγύρω περιοχές, η οικογένεια Γκίκα μετέφερε τους αμπελώνες της από την Αττική πεδιάδα των Σπάτων, στα εύφορα εδάφη της Βοιωτίας.

Σήμερα
Σήμερα οι βραβευμένοι αμπελώνες της οικογένειας βρίσκονται στους πρόποδες του Κιθαιρώνα – ένα μέρος αρχαίας λατρείας του Διονύσου, θεού του οίνου κατά τη μυθολογία – σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην αμπελοκαλλιέργεια σε μία περιοχή που θεωρείται κορυφαία στην Ελλάδα στην οινοπαραγωγή.

Επιπλέον πληροφορίες
Χρώμα

Λευκό

Είδος

Ρετσίνα

Κατάσταση

Ήπιο

Ποικιλία

Ασύρτικο

Ξηρότητα

Ξηρό

Διάρκεια

Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Κατηγορία Ποιότητας

Πλαγιές Κιθαιρώνα ΠΓΕ

Περιοχή

Αττική

Αλκοολικός τίτλος

13%

Παραγωγός

Gikas Winery

Μέγεθος φιάλης

750ml

Πώμα

Φελλός

Σερβίρισμα

Θερμοκρασία Σεριβιρίσματος: 10οC - 12ο

Συνοδεύει άριστα θαλασσινούς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας καθώς και διεθνούς κουζίνας όπως Sushi.