Κτήμα Χατζημιχάλη

Καπνίας Ερυθρός

Ο Καπνίας Ερυθρός μας συλλέγεται από το αμεπλοτόπι του Ζυγού, στα 400 μέτρα (1,300 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και δεν υπάρχει σύστημα άρδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης και της ωρίμανσης για 24 μήνες σε γαλλικά δρύϊνα βαρέλια, το κρασί παλαιώνει για 12+ μήνες στην κάβα. Αυτό είναι το πιο εκφραστικό, και καπνιστό Cabernet Sauvignon μας.

Καπνίας Ερυθρός Χατζημιχάλη

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Τανίνες
Επίγευση
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Αμπέλι: 
Από το επιλεγμένο αμπελοτόπι στη θέση Ζυγός, έκτασης 30 στρεμμάτων σε υψόμετρο 350-400 μέτρα, ηλικίας αμπελώνα άνω των 35 ετών και ιδιαίτερα χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων (330 kg).

Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Ακολουθεί, υπό ελεγχόμενες συνθήκες, παλαίωση στις υπόγειες κάβες μας για 24 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 228 lt και για τουλάχιστον 12 μήνες στη φιάλη.

Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Χατζημιχάλη.

Στην ηλικία των 19 ετών, ο Δημήτρης έφτιαξε το πρώτο του κρασί στην αυλή του σπιτιού του και συνέχισε να καλλιεργεί το πάθος του και να μελετά την ιστορία του κρασιού, δημιουργώντας και λειτουργώντας ένα μικρό πατητήρι στις εγκαταστάσεις της οικογενειακής του επιχείρησης.

Η αγάπη του για την καλλιέργεια του αμπελιού και τη φιλοσοφία του κρασιού, τον ενέπνευσαν να αγοράσει τα πρώτα 90 στρέμματα στην κοιλάδα της Αταλάντης το 1973.

Επιπλέον πληροφορίες
Χρώμα

Ερυθρό

Κατάσταση

Ήπιο

Ποικιλία

Cabernet Sauvignon

Ξηρότητα

Ξηρό

Κατηγορία Ποιότητας

ΠΓΕ Κοιλάδα Αταλάντης

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Περιοχή

Αταλάντη Φθιώτιδας

Αλκοολικός τίτλος

13%

Παραγωγός

Κτήμα Χατζημιχάλη

Δυνατότητα Παλαίωσης

Επιδέχεται παλαίωση 25-30 χρόνια από τον τρύγο

Μέγεθος φιάλης

750ml

Πώμα

Φελλός

Σερβίρισμα

Θερμοκρασία Σεριβιρίσματος: 15οC - 18οC

Συνοδεύει rib-eye steak, μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών, ψητό αρνάκι στο φούρνο, κρέατα στη σχάρα, κυνήγι και ημίσκληρα τυριά.