Αμπέλι:
Από το επιλεγμένο ημιορεινό Αμπελοτόπι “Δρύσμπεϊ”, στις νοτιοανατολικές παρυφές του όρους Κνημίς, μέρος του ιδιόκτητου αμπελώνα του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Κοιλάδα Αταλάντης.
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 228lt, στις υπόγειες κάβες μας.
Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Χατζημιχάλη.
Στην ηλικία των 19 ετών, ο Δημήτρης έφτιαξε το πρώτο του κρασί στην αυλή του σπιτιού του και συνέχισε να καλλιεργεί το πάθος του και να μελετά την ιστορία του κρασιού, δημιουργώντας και λειτουργώντας ένα μικρό πατητήρι στις εγκαταστάσεις της οικογενειακής του επιχείρησης.
Η αγάπη του για την καλλιέργεια του αμπελιού και τη φιλοσοφία του κρασιού, τον ενέπνευσαν να αγοράσει τα πρώτα 90 στρέμματα στην κοιλάδα της Αταλάντης το 1973.