Η πρώτη ετικέτα του Κτήματος Χατζημιχάλη, το Cabernet Sauvignon, αποτελεί την αφετηρία της επανάστασης του ελληνικού κρασιού.
Αμπέλι:
Από ιδιόκτητα αμπελοτόπια, συγκεκριμένης επιλογής, του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Κοιλάδα της Αταλάντης. Αποτελούν τα πρώτα αμπέλια που φυτεύτηκαν στο κτήμα.
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες. Παλαιώνει τουλάχιστον για 12 μήνες σε δρύινα, γαλλικά βαρέλια 228 lt, στις υπόγειες κάβες μας.
Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Χατζημιχάλη.
Στην ηλικία των 19 ετών, ο Δημήτρης έφτιαξε το πρώτο του κρασί στην αυλή του σπιτιού του και συνέχισε να καλλιεργεί το πάθος του και να μελετά την ιστορία του κρασιού, δημιουργώντας και λειτουργώντας ένα μικρό πατητήρι στις εγκαταστάσεις της οικογενειακής του επιχείρησης.
Η αγάπη του για την καλλιέργεια του αμπελιού και τη φιλοσοφία του κρασιού, τον ενέπνευσαν να αγοράσει τα πρώτα 90 στρέμματα στην κοιλάδα της Αταλάντης το 1973.