H λέξη «Alfega» προέρχεται από το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, και εκφράζει την φιλοσοφία παραγωγής των κρασιών μας από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο της διαδρομής.
Αμπέλι:
Από τους ιδιόκτητους ημιορεινούς αμπελώνες συγκεκριμένης επιλογής του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Κοιλάδα Αταλάντη.
Οινοποίηση:
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση ανά ποικιλία και παλαίωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για τουλάχιστον 12 μήνεςσε δρύινα γαλλικά βαρέλια 228lt, στις
υπόγειες κάβες μας.
Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Χατζημιχάλη.
Στην ηλικία των 19 ετών, ο Δημήτρης έφτιαξε το πρώτο του κρασί στην αυλή του σπιτιού του και συνέχισε να καλλιεργεί το πάθος του και να μελετά την ιστορία του κρασιού, δημιουργώντας και λειτουργώντας ένα μικρό πατητήρι στις εγκαταστάσεις της οικογενειακής του επιχείρησης.
Η αγάπη του για την καλλιέργεια του αμπελιού και τη φιλοσοφία του κρασιού, τον ενέπνευσαν να αγοράσει τα πρώτα 90 στρέμματα στην κοιλάδα της Αταλάντης το 1973.