Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το Λημνιό -αναφέρεται από τον Αριστοφάνη ως «λημνία ἄμπελος» τον 5ο αιώνα π.Χ. – είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία και κυριαρχεί στο κρασί.
Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Η γνώση και η παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία σε συνδυασμό με τη χρήση κλασικών μεθόδων οδηγεί στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών με τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής της Επανομής.
Η υψηλή τους ποιότητα και η διαχρονική τους συνέπεια επιβραβεύονται κάθε χρόνο με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.