Κτήμα Nico Lazaridi

Το Μαύρο Πρόβατο Ερυθρό

Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και νότες πιπεριού. Βελούδινο στόμα, με μαλακές τανίνες και μια αρωματική, φρουτώδη επίγευση.

Το Μαύρο Πρόβατο Ερυθρό Nico Lazaridi

Προφίλ Κρασιού

Χαμηλό Μέτριο Υψηλό
Αρωματικό
Πολύπλοκο στη μύτη
Σώμα
Τανίνες
Οξύτητα
Επίγευση
Δυνατότητα Παλαίωσης
Κατηγορία:
Περιγραφή

Το Μαύρο Πρόβατο, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του. Η νεοκοσμήτικη φιλοσοφία του διαφαίνεται τόσο από το βιδωτό του πώμα,την trendy εμφάνισή του αλλά και την φρεσκάδα που το χαρακτηρίζει. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο.

Για το Μαύρο Πρόβατο ερυθρό επιλέξαμε τις ποικιλίες Syrah και Merlot, των οποίων η καλλιέργεια στους πρόποδες του Παγγαίου όρους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Στην ίδια οικογένεια οίνου, ανήκουν To Μαύρο Πρόβατο Λευκό και Tο Μαύρο Πρόβατο Ροζέ

Επιπλέον πληροφορίες
Χρώμα

Ερυθρό

Κατάσταση

Ήπιο

Ποικιλία

Merlot, SYRAH

Ξηρότητα

Ξηρό

Αλκοολικός τίτλος

14,5%

Κατηγορία Ποιότητας

ΠΓΕ

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Περιοχή

Παγγαίο

Παραγωγός

Κτήμα Nico Lazaridi

Διάρκεια

Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 5 χρόνια από τον τρύγο.

Μέγεθος φιάλης

750ml

Πώμα

Stelvin

Σερβίρισμα

Πίνεται στους 16-18°C

Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, πικάντικα τυριά και πράσινες δροσερές σαλάτες.